Sacchetto Prosseco Frizzante ‘Fili’

Herkomst: Italië - Veneto 

Druif: Glera

Omschrijving: Licht mousserende witte wijn. Bloemig en geurig, rijp wit fruit, groene appel, een vleugje citrus en verder heerlijk fris en open. Een ronde en krachtige smaak, met een lichte pareling die kenmerkend is voor een frizzante. Deze Prosecco kent een hint van zoet en goede zuren.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Een perfect aperitief, geschikt voor op het terras in de zon, lekker bij lichte visgerechten, salades, kip of parelhoen.

Temperatuur: 7 - 9 C.

Wanneer te serveren: Gemaakt om direct te worden gedronken..
  • € 9,95

Aantal

Sacchetto Prosseco Frizzante ‘Fili’

Begin jaren ’20 werd het wijnhuis Cantina Sacchetto opgericht door Sisto Sacchetto. Het ligt in het stadje Trebaseleghe, precies op het punt waar de provincies Treviso, Padua en Venezia elkaar kruisen. In de jaren ’80 zorgde de tweede generatie er in de persoon van Filiberto met zijn zoon Paolo voor dat er meer structuur in het bedrijf kwam, en dat de productie efficiënter werd opgezet. Bij dit proces bleven zij wel de oude waarden en tradities in het achterhoofd houden. Cantina Sacchetto heeft vandaag de dag als doel om een balans te vinden tussen innovatie en traditie. Het wijnhuis produceert voornamelijk Prosecco wijnen. Prosecco is de ultieme Italiaanse terras- en aperitiefwijn: licht mousserend, bloemig van geur, en fris en licht zoet van smaak. Prosecco wordt vaak ook wel de perfecte verbeelding van ‘La Dolce Vita’ genoemd. Deze wijn komt oorspronkelijk voort uit het steile heuvellandschap rondom het plaatsje Conegliano, dat ongeveer 50 kilometer ten noorden van Venezia ligt. Antonio Carpene kwam op het idee om een mousserende variant te maken. Zijn Prosecco was meteen een daverend succes in de elegante bars rondom het San Marco Plein in Venetië. Er volgde van daaruit een snelle verspreiding over heel Italië. Inmiddels zijn de Prosecco wijnen niet meer weg te denken uit Italië.