Bodegas Catena Zapata 'Vista Flores' Malbec

Herkomst: Argentinië - Mendoza 

Druif: Malbec

Omschrijving: Warme kruidige geur, specerijen, confiture, vleugje chocola, zoete pruimen, vanille en mokka. Vol en zwoel van smaak, zondoorstoofd, romig, Amarenekersen, zachte zuren en een soepele afdronk.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Goede combinatie met lamsvlees en wild maar de mooiste combinatie is misschien wel die met runderbiefstuk of entrecote van de BBQ. Precies zoals de Argentijnen het al jaren doen..             

Temperatuur: 16 - 18 C.

Wanneer te serveren: Heerlijk nu te drinken, maar kan nog zeker 3-4 jaar mee..
  • € 16,95

Aantal

Bodegas Catena Zapata 'Vista Flores' Malbec

Catena Zapata is een van de grote namen van de Argentijnse wijnbouw, en bovendien een bodega van Argentijnse origine. De voorouders van de huidige eigenaar zetten hier voet aan land vanuit Italië in 1898. Nicola Catena, de grondlegger van dit bedrijf, was van mening dat hij bij Mendoza in het beloofde land terechtgekomen was. Hij had het idee dat de Malbec, die in Bordeaux werd gebruikt als een druif om te mengen met onder andere Cabernet en Merlot, het in het Argentijnse klimaat zeer goed zou doen. Dat bleek zeer goed te kloppen. Zijn zoon Domingo erfde de optimistische visie van zijn vader, en wist met het familiebedrijf een goede stap vooruit te maken. De familie werd een van de grootste eigenaren van wijngaarden in de streek bij Mendoza.