Francis Ford Coppola Director's Cut Zinfandel

Herkomst: Californië - Sonoma County

Druif: Zinfandel

Omschrijving: Deze Zinfandel uit Dry Creek Valley is diep robijnrood. Heerlijk volle en rijpe geur van vijgen, rozijnen, amarena kersen, chocolade en specerijen. Intens en vol van smaak met rijp zwart fruit, gedroogde pruimen, bramen, specerijen, vanille en een zweem van laurierdrop. Een wijn waar je even voor gaat zitten..

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Hertenbiefstuk met puree van knolraap, hazenpeper, chili con carne met een vleugje pure chocolade, verse vijgen uit de oven met buffelmozzarella en pata negra..

Temperatuur: 16 - 18 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om te drinken maar kan zeker nog enkele jaren mee..
  • € 34,95

Aantal

Francis Ford Coppola Director's Cut Zinfandel

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent en scenarioschrijver bekend van o.a. The Godfather-trilogie en Apocalypse Now en wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van Hollywood. Hiernaast is Francis Ford Coppola sinds de jaren zeventig actief in de wijnbouw en -handel. In 1975 kocht hij samen met zijn vrouw het landgoed van de Finse zeekapitein Gustave Niebaum in Rutherford, Californië (gelegen in de beroemde wijnstreek Napa Valley) en de omliggende wijngaarden. Dat wijngoed heet tegenwoordig de Rubicon Estate Winery. Daarnaast is Coppola ook eigenaar van de Francis Ford Coppola Winery in in de Sonoma-vallei. Wijnmaken is binnen de familie Coppola een jarenlange traditie. Francis Ford Coppola maakt zelfs al langer wijn dan dat hij films regisseert. Grootvader Coppola maakte vroeger in de kelders van hun appartement in New York wijn van druiven die speciaal uit Californië overgekomen waren. De wijnen die Coppola vandaag de dag maakt, zijn niet meer dezelfde als uit de kelders in New York, maar wel gemaakt met dezelfde filosofie. Wijnen om te drinken met vrienden en familie. Het moederbedrijf van de Francis Ford Coppola Winery werd op 16 november 2011 door de International Wine & Spirit Competition uitgeroepen tot USA Wine Producer of the Year.. Kortom, het ideale cadeau voor de wijn- en filmliefhebber!