Net als in de Bordeaux wordt in Ribera del Duero steeds meer gewerkt met een soort ‘château-concept’, wijnen gemaakt van één enkele wijngaard. ? Bodegas del Jaro heeft dit concept perfect uitgewerkt met deze wijn, afkomstig van de wijngaard Chafandin, de ‘Pago de Chafandin’, zoals deze hier wordt genoemd. ??Van de pago worden alleen de beste druiven gebruikt voor deze bijzondere wijn. De perfect rijpe druiven ondergaan hun gisting in kleine gistingsvaten, om later een goede selectie mogelijk te maken. ? Vervolgens rijpt de wijn op vaten van 300 liter van volledig nieuw Frans eiken. De overstap naar Frans eikenhout is gemaakt om de wijnen meer finesse en elegantie te geven, en dat is met Amerikaans eikenhout –voorheen in zwang- niet goed te bereiken. De wijn is krachtig genoeg om een rijping op vat te ondergaan van zo’n anderhalf jaar. De wijn toont daarna een prachtige mineraligheid en elegantie, kenmerkend voor deze bijzondere wijngaard. De totale hoeveelheid die wordt geproduceerd bedraagt slechts zo’n 15.000 flessen. Een absolute topwijn zonder weerga.