Domaine de Grangeneuve La Truffière Syrah

Herkomst: Frankrijk - Rhône

Druif: Syrah

Omschrijving: Een dieprode wijn met een verfijnde kruidigheid en aroma’s van vooral bramen, vlierbessen, zwarte bessen en een vleugje zoethout. Ook subtiele aardse tonen en een pepertje.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Te serveren bij vlees in saus, vederwild en stoofschotels van haas en hert.                   

Temperatuur:
 16 - 18 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om direct te drinken, maar kan zeker nog wel drie jaar verbeteren.

Weetje: De syrah druiven zijn afkomstig van stokken die aangeplant zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw.  Vaak geven oude wijnstokken in “mindere” wijnjaren hun allermooiste kwaliteit.
  • € 19,95

Aantal

Domaine de Grangeneuve La Truffière Syrah

Oostelijk van het Rhônedal bevindt zich het departement Drôme. Het hart van deze streek wordt gevormd door de Côteaux de Tricastin, de plek waar in 1964 Odette en Henri Bour het Domaine de Grangeneuve oprichtten. In 1980 nam hun zoon, Henri Bour het stokje over. Hoewel de meeste druiven in de omgeving naar de plaatselijke coöperaties gaan, maakt de familie Bour zijn wijnen in eigen beheer. Het domein is kenmerkend door de hectare kalk- en kleihoudende kiezelgrond beplant met verschillende stokken met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Hiervan wordt een aantal moderne, aantrekkelijke wijnen gecomponeerd die vallen onder de appellations Grignan en Cotes du Rhone.