El Convertido Tempranillo

Herkomst: Spanje - La Mancha

Druif: Tempranillo

Omschrijving: Geur van rijp rood fruit (aardbeien, bessen en kersen) en een lichte kruidigheid. Fruitgedreven Tempranillo. Ook veel rijp rood fruit in de smaak met een zachte afdronk.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Gehaktballetjes in de tomatensaus, bij nacho's of gegrilde champignons van de barbecue. Ook heerlijk als huiswijn of op een feestje.

Temperatuur: 15 - 17 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om direct te drinken..

  • € 7,50

Aantal

El Convertido Tempranillo

El Convertido betekent vrij vertaald 'de omzetter' en slaat op La Mancha, de grootste wijnbouwregio van Spanje en van de wereld. Het wijnbedrijf De Haan Altés zet zich in voor een betere, duurzamere toekomst van de regio. De droge winden, lage regenval en hoger gelegen gebieden maken dit gebied namelijk ideaal voor biologische wijnbouw. Deze rode wijn wordt gemaakt van 100% tempranillo, afkomstig van wijngaarden die zo'n 700 meter boven zeeniveau liggen. De hoogte zorgt ervoor dat het 's nachts afkoelt, waardoor de druiven hun zuren beter behouden. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en klei met een hoog gehalte krijt en kalk. De wijn ondergaat geen houtrijping. Het resultaat is een soepele, fruitige wijn met zachte tannines.