MIP Classic White

Herkomst: Frankrijk - Provence

Druif: Rolle (Vermentino)

Jaar: 2018

Omschrijving: Deze methodiek geeft de wijn zijn bleekgele kleur en dorstlessende geur- en smaakimpressies van citroen en groene appel. Van structuur is witte MIP Classic verleidelijk rijk, dorstlessend sappig en blijmakend langdurig.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Deze Provençaal een welkome en verrassende uitkomst als aperitief of glas bij allerhande lichte hapjes.

Temperatuur: 8 - 10 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om lekker jong te drinken..

Weetje: De MIP rosé wijnen behoren tot de beste rosé's die er in de Provence worden geproduceerd en zijn een geduchte concurrent van Domaine Ott en AIX. De rosé’s van Domaine Saint Lucie mogen zich verheugen in zodanige belangstelling dat ze vaak in juli al uitverkocht zijn!
  • € 13,95

Aantal

MIP Classic White

Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle roséwijnen die rijk zijn aan aroma’s. In hun streven excellente wijnen te maken, hebben de wijnen van Guillaume & Virginie Philip al meerdere gerenommeerde prijzen van verschillende competities en wijngidsen gewonnen, waaronder voor de 8ste keer de prix d’Excellence au Concours Général Agricole.