MIP L'Hydropathe Rosé

Herkomst: Frankrijk Provence

 

Druif: Syrah & Grenache

 

Omschrijving: Deze elegante volle en frisse rosé geurt en smaakt naar rijpe rode vruchten en perzik. Zijn aangename mineraliteit en lange afdronk onderscheiden zich van zijn lichtere broers.
De absolute topper van MIP!

 

Kleur: ROSÉ

 

Volume: 0.75L

 

Lekker bij: Een perfect aperitief, lekker bij lichte visgerechten, salades of in de zon op het terras.. Wat een feestje dit!

 

Wanneer te serveren: Een wijn om lekker jong te drinken. Aangezien deze wijn ieder jaar volledig is uitverkocht drinkt u altijd de meest recente jaargang.

  • € 19,95

Aantal

MIP L'Hydropathe Rosé

’s Nachts geplukte syrah (60%) en grenache worden apart met schilletjes gedurende vijf uur ingeweekt op stalen vaten. Nadat de vruchtjes zijn geperst rust het afgevloeide sap nog een week ongefilterd in afgesloten kuipen waarin zuurstof geen kans krijgt schade aan te richten. Juist door deze langzame opvoeding ontstaat een zeer zuivere wijn waarin de karakteristieken van de verschillende biologisch behandelde wijngaarden zijn terug te proeven. Eenmaal in de assemblage geurt en smaakt hij verfijnd naar rijpe rode vruchten. Het is zijn aangename mineraliteit en langere afdronk die hem onderscheiden van zijn lichtere broers. Daarom combineert deze complexere rosé iets gemakkelijker met kruidige ingredienten. Voor wie aan tafel liever een andere kleur prefereert kan deze provencewijn altijd vóór het eten nog schenken: een mooier aperitief dan deze Côté Sainte Victoire is moeilijk denkbaar..