Villa Giada Suri Barbera d'Asti

Herkomst: Italië - Piëmonte

Druif: Barbera

Omschrijving: Een robijnrode wijn met mooie aromatische tonen van rijpe kersen, rode vruchten en kruiden. De structuur is precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig en lekker mondvullend in de afdronk.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Stevige pastagerechten met vlees, kipgerechten en harde kazen.

Temperatuur: 14 C. Stop de wijn een half uur in de koelkast en de serveertemperatuur is perfect.

Wanneer te serveren: Dit type wijn drink je lekker jong. Volgend jaar nog prima op dronk maar waarom zou je wachten?

Weetje: De belangrijkste druif van Piemonte is Nebbiolo, waarvan de beroemde Barolo en Barbaresco worden gemaakt. De meeste producenten zien de Barbera als bijproduct. Zo niet Andrea Faccio, die zich heeft gespecialiseerd in de productie van Barbera.

  • € 13,95

Aantal

Villa Giada Suri Barbera d'Asti

Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, tussen de heuvels van Asti en Alba. De ruim 25 hectare wijngaarden liggen rond drie historische boerderijen. Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare druivenstokken en een rijpingskelder het centrum van het wijnbedrijf. Hier begon eind achttiende eeuw de wijngeschiedenis van de familie Faccio. Cascina Dani in Agliano Terme is het hart van het productiegebied voor barbera en voor deze druif het beste terroir. De 14 hectare barbera van Villa Giada groeien op een ideale locatie met een zuidoostelijke expositie, een losse bodem van zand en klei en een perfecte afwatering. Een hypermoderne kelder zorgt ervoor dat de terroireigenschappen in de wijnen zo goed mogelijk naar voren komen. Drijvende kracht achter Villa Giada is wijnmaker Andrea Faccio. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Manè en Surì zijn hiervan het bewijs.