Domaine Paul Prieur Sancerre Blanc

Herkomst: Frankrijk - Loire

Druif: Sauvignon Blanc

Omschrijving: Stuivend bouquet met groene appel en buxus verrijkt met bloemengeuren, mineraal en vooral een zeer zuivere en sappige frisse smaak. Mijn witte favoriet!

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Heerlijk op zichzelf, als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten, lichte bereidingen met wit vlees en bij een salade met geitenkaas.

Temperatuur: 8 - 10 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om nu te drinken, maar ook om te bewaren, tot 4 jaar..

Weetje:
De druiven zijn afkomstig van één afzonderlijke wijngaard, de Monts Damnés. Dit is tevens één van de beste terroirs in het dorp Chavignol gemaakt van een bodem van leem met kalk, de beroemde kimmeridge van 140 miljoen jaren oud.

  • € 27,95

Aantal

Domaine Paul Prieur Sancerre Blanc

Domaine Paul Prieur & Fils - inmiddels geleid door diens kleinzoon Luc - is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Hier, en rond het dorp Sancerre, bezit de familie ongeveer 18,5 hectare wijngaarden waarvan tweederde beplant is met sauvignon blanc voor witte Sancerre. Het wijnhuis bezit ook wijngaarden in de beste delen van Sancerre (Monts Damnés - Bouffants - Coud Brault - Les Perriers -Piechaud – Pichon). Van de druiven afkomstig van deze percelen worden de topcuvées gemaakt. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor een rosé en een rode wijn. Didier Prieur vergist de geoogste witte druiven per bodemsoort apart. Dat gebeurt heel langzaam in roestvrijstalen tanks waarbij de temperatuur nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. Pas na deze eerste fermentatie assembleert hij de jonge wijnen om die vervolgens nog enkele maanden op hun lie te laten rusten. Deze werkwijze resulteert in kostelijke witte wijn die in april van het volgende wijnjaar wordt gebotteld.