Ermita Veracruz Verdejo

Herkomst: Spanje - Rueda

Druif: Verdejo

Omschrijving: Strogele wijn met groene reflecties. Stuivende neus met intense aroma’s van tropisch fruit zoals maracuja, mango en ananas, groene appel en venkel. De smaak is fris en vol met een complexe kruidigheid van onder andere venkel.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Super als begeleider van salades, vis- of groentegerechten, paella,schaal- en schelpdieren en asperges.

Temperatuur: 7 - 8 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om lekker jong te drinken maar kan prima 3 jaar mee door zijn concentratie.

Weetje: Cepas Viejas betekent oude druivenstokken. Deze wijn is dus gemaakt van druiven van oude stokken, wat zorgt voor een wijn met meer diepgang en complexiteit dan een wijn gemaakt van druiven van jonge stokken.

  • € 13,95

Aantal

Ermita Veracruz Verdejo

Ermita Veracruz dankt z'n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren zeventig een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun Verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden. De Benito familie introduceerde nieuwe oogst- en vinificatie technieken om het maximale aan aroma's, smaak en frisheid uit de druiven te halen. Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door de broers Alvaro en Juan de Benito die zich ten doel hebben gesteld als kleine bodega langzaam te groeien zonder dat dat ten koste gaat van de hoge kwaliteit van de wijnen.