Hãhã Sauvignon Blanc

Herkomst: Nieuw Zeeland – Marlborough

Druif: Sauvignon Blanc

Omschrijving: In de geur treffen we watertandend frisse associaties van mango, lychee en passievrucht. Qua smaak imponeert deze Hãhã met zijn balans, minerale rijkdom, rokerige romigheid en een verrukkelijk zuivere afdronk..

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Een droomaperitief. Maar ook een culinaire grootheid bij zeevruchten en verfijnde voorgerechten.

Temperatuur: 8 – 10 C.

Wanneer te serveren: Binnen 3 jaar..

Weetje: In de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori, betekent “Hãhã” zoiets als “geurig, hartig, weelderig”.
  • € 14,95

Aantal

Hãhã Sauvignon Blanc

Marlborough is uitgegroeid tot een lichtend voorbeeld voor de “Nieuwe Wijnwereld”. De Sauvignons worden algemeen gerekend tot de beste ter wereld. En daarbij bleef het niet. Inmiddels kan de liefhebber er onder meer terecht voor frisse, fruitige pinot noir, elegante chardonnay en heerlijke mousserende wijnen. Ook wordt er lustig geëxperimenteerd met andere typische “cool climate”-variëteiten als riesling en gewürztraminer. De druiven komen hier tot wasdom in een lang uitgesponnen rijpingsseizoen met veel zon, weinig neerslag en een gematigd zeeklimaat. Een alluviale bodem zorgt ervoor dat wortels diep in de boden kunnen doordringen en dat er genoeg afwatering is. Hãhã is een splinternieuw bedrijf dat sinds enkele jaren hoge ogen gooit in de internationale wijnpers.