Henri Bourgeois 'Petit Bourgeois' Sauvignon Blanc

Herkomst: Frankrijk - Loire

Druif: Sauvignon Blanc

Omschrijving: Deze instapwijn van Henri Bourgeois wordt ook wel eens de baby Sancerre genoemd. Een wijn die je glas uitspringt. Geurend naar groene appeltjes, citrus, passievrucht en grapefruit. Qua smaak mooi droog, kruisbessen, citrusfruit, minerale tonen en een aangenaam frisse en lange afdronk.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Crottin de Chavignol (Geitenkaas), bij frisse zomersalade's of in de zon op het terras, wat een dorstlesser!

Temperatuur: 6 - 8 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om jong te drinken..
  • € 14,95

Aantal

Henri Bourgeois 'Petit Bourgeois' Sauvignon Blanc

Al sinds 10 generaties verbouwt de familie Bourgeois wijnen in het dorpje Chavignol, in het hart van de Sancerre. Chavignol staat bekend om zijn steile hellingen met goede expositie. Maar het dorpje is ook beroemd om de geitenkaas Crottin de Chavignol. Waren er in 1950 nog slechts 2 hectaren beplant met wijnstokken, nu is het uitgegroeid tot zo’n 65 hectaren. Zorgvuldig uitgekozen op de beste plekken in Sancerre en Pouilly Fumé. Henri Bourgeois maakt een groot scala aan wijnen, om zo de authenticiteit van de verschillende varianten zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Deze Petit Bourgeois is afkomstig van de hellingen uit de Loire vallei. De druiven zijn nauwkeurig geselecteerd en gevinifieerd in stalen tanks onder temperatuurcontrole en heeft daarna 3 maanden "sur lie" gelegen.