Tenuta Sant Antonio Scaia Bianco

Herkomst: Italië - Veneto

Druif: Garganega & Chardonnay

Omschrijving: De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel.
Zacht fris met een mooie balans en prachtig Italiaans bittertje in de afdronk.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Kreeft met crème van pompoen en amaretti, vegetarische soepen, gebakken vis en wit vlees.

Temperatuur: 6 - 8 C.

Wanneer te serveren: Bedoeld om jong te drinken maar kan na aankoop nog wel een jaartje mee..

Weetje: De naam Scaia is een verwijzing naar de bodem.
De grond waar de druiven groeien bestaat hier namelijk uit witte, krijtachtige kalk en bevat veel snippers. Deze snippers worden in de regio scaia genoemd.

 

  • € 13,95

Aantal

Tenuta Sant Antonio Scaia Bianco

De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven Corvinone, Corvina, Rondinella en Cabernet Sauvignon, Garganega, Trebbiano di Soave en en Chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.