Macadamia's

Herkomst:  Macadamia boom
(Macadamia integrifolia en Macadamia tetraphylla) - Australië

Verkrijgbaar in: Rauw & gebrand

Te gebruiken voor o.a.: Macadamianoten kunnen gegeten worden als snack, door salades en in gebak, brood en koek.
Voor veel mensen is dit toch écht wel de allerlekkerste noot ter wereld!

Waarom zijn Macadamia noten gezond? 

Cholesterol: Er zijn meerdere onderzoeken geweest die bevestigen dat Macadamia noten het slechte cholesterolgehalte (LDL) in het bloed verlagen. Dit is belangrijk voor een gezonde cholesterolbalans, wat de kans op hart- en vaatziekten verkleint.

Gaat veroudering tegen: Hetzelfde onderzoek vond ook bewijzen dat het eten van Macadamia noten de oxidatieve stress verlaagt. Oxidatieve stress veroorzaakt schade aan de cellen in ons lichaam en wordt beschouwd als een belangrijke factor in de ontwikkeling van ziektes en veroudering.

Hart- en bloedvaten: Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van Macadamia noten de kans op hart- en vaatziekten verlaagt dankzij de enkelvoudig onverzadigde vetzuren in de noten die zorgen voor een verlaging van de kans op trombose, bloedproppen en ontstekingen, alle drie factoren die hart- en vaatziekten veroorzaken.

Bescherming tegen kanker: Onderzoek heeft aangetoond dat de antioxidanten, fytosterolen en tocoferolen in Macadamia noten helpen vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren. Vrije radicalen zijn zeer reactieve deeltjes die cellen en weefsels kunnen oxideren en daardoor beschadigen, waardoor kanker kan ontstaan.

Op gewicht blijven: Macadamia’s worden door sommige mensen vermeden omdat ze een hoog vetgehalte hebben, maar deze Australische noten bevatten juist de gezonde vetten! Vetten die essentieel zijn als bouwstof en voor onze gezondheid. Ze zijn de enige noten die Omega 7 enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevatten. Deze vetzuren leveren bouwstenen voor de enzymprocessen in ons lichaam en zorgen voor de verbranding van vet en het intomen van de eetlust. Omega 7 Palmitoleïnezuur verhoogt de vetstofwisseling en vermindert de vetopslag.
  • € 9,95
  • per 250 gr.

Bereiding

Aantal (gram)

Macadamia's