Pecannoten

Herkomst: Boom (Carya illinoinensis) – Noord-Amerika 

Verkrijgbaar in: Rauw & Gebrand

Te gebruiken voor o.a.: Pecanpie, cake, bonbons, chocolade en als gezonde snack.

Waarom zijn Pecannoten gezond? 

Hart- en bloedvaten: Pecannoten hebben net als vele andere noten een hoog gehalte aan eiwitten, vitamine E en antioxidanten die helpen bij het remmen van oxidatie van de (cholesterol-)vetzuren in het bloed, waardoor een verminderd risico op hart-gerelateerde aandoeningen ontstaat.

Cholesterol verlagend: Een te hoog cholesterolgehalte in het lichaam is een van de oorzaken van verschillende cardiovasculaire aandoeningen die steeds vaker voorkomen in onze maatschappij. Als bij iemand eenmaal een verhoogd cholesterolgehalte wordt gemeten, krijgt deze persoon zware medicijnen om het schadelijke hoge cholesterolgehalte te verlagen. Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatig Pecannoten te eten hetzelfde cholesterolverlagende effect wordt bereikt. Door de gezonde onverzadigde vetzuren in Pecannoten passen ze perfect in een cholesterolverlagend dieet, maar natuurlijk ook in een standaard gezond voedingspatroon.

Diabetes: Noten in het algemeen en Pecannoten specifiek hebben een gunstig effect op het balanceren van de bloedsuikerspiegel, in het bijzonder voor degenen die lijden aan een diabetische aandoening. Diabetes verhoogt het risico op cardiovasculaire aandoeningen en daarom is het noodzakelijk om een gezond dieet te volgen, vol essentiële voedingsstoffen en mineralen. Het eten van Pecannoten wordt niet alleen aanbevolen voor mensen met diabetes, maar ook voor diegenen die deze medische aandoening willen vermijden. Het eten van noten verlaagt het risico op type 2 diabetes, zo blijkt uit onderzoek.

Op gewicht blijven: Pecannoten helpen bij het op gewicht blijven. Omdat ze rijk zijn aan eiwitten en vezels die voor langere duur een vol gevoel geven, en dus helpen om minder ander (calorierijk) eten te verorberen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat mensen die regelmatig noten eten meer energie verbranden in rust dan mensen die geen noten eten. Dus ondanks hun relatief hoge (gezonde) vetgehalte en hoge energiewaarde helpen ze toch om op gewicht te blijven.

Verder helpen Pecannoten bij het verlagen van risico op kanker, het aanvullen van tekort aan zink en het verlagen van risico op galstenen.
  • € 7,95
  • per 250 gr.

Bereiding

Aantal (gram)

Pecannoten