Walnoten gepeld

Herkomst: Walnotenboom (Juglandaceae) - Chilli

Verkrijgbaar in: Rauw

Te gebruiken voor o.a.: Walnoten doen het goed als toevoeging in gebak en zoetigheden. Ze combineren goed met gedroogde vruchten. Ook in salades kunnen ze een perfecte extra smaakmaker zijn. De walnoot past ook erg goed in verschillende kaassauzen (voor over de pasta).

Waarom zijn Walnoten gezond? 

Cholesterol verlagen: Een te hoog cholesterolgehalte in het lichaam is een van de oorzaken van verschillende cardiovasculaire aandoeningen die steeds vaker voorkomen in onze maatschappij. Als bij iemand eenmaal een verhoogd cholesterolgehalte wordt gemeten, krijgt deze persoon zware medicijnen om het schadelijke hoge cholesterolgehalte te verlagen. Het is aangetoond dat de consumptie van walnoten het slechte cholesterolgehalte (LDL) verlaagt en het goede cholesterolgehalte (HDL) verhoogt en past dus in een cholesterolverlagend dieet. Het eten van 25 g walnoten per dag levert 90 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid essentiële vetzuren, die het risico op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten verlagen.

Op gewicht blijven: Walnoten helpen bij het op gewicht blijven. Omdat ze rijk zijn aan eiwitten en vezels die voor langere duur een vol gevoel geven, en dus helpen om minder ander (calorierijk) eten te verorberen. Ondanks hun relatief hoge (gezonde) vetgehalte en hoge energiewaarde helpen ze toch om gewicht te verliezen. Uit onderzoek blijkt dat dit kan komen doordat mensen die regelmatig noten eten meer energie verbranden in rust dan mensen die geen noten eten.

Verder helpt de walnoot bij bestrijding van kanker, sterkere botten, ontstekingsremmend, een goede nachtrust, als stemmingsverlichter en als verbeteraar van de spermakwaliteit.

Kort samengevat kunnen we stellen dat de walnoot toch wel echt de aller gezondste nootsoort is!
  • € 4,95
  • per 250 gr.

Aantal (gram)

Walnoten gepeld