Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit: perziken,aardbeien, appels en ook druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakt hij zelf wijn. Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde agrarische wetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van Arneis, Nebbiolo en Barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland. Vandaag de dag omvat het domein 15 hectare en is de jaarlijkse productie 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel Arneis. Maar ook Nebbiolo neemt een belangrijke rol in de wijnproductie in. Domenico’s vrouw Antonella, zoons Federico en Stefano zijn allen werkzaam in het bedrijf en zijn vader en moederzijn nog regelmatig in de wijngaarden te vinden.