La Tordera 'Alné' Prosecco Spumante

Herkomst: Italië – Veneto

Druif: Glera & Chardonnay

Omschrijving: Milde mousserende witte wijn met een open geur van aangenaam wit fruit, peer, vlierbloemen, appel, perzik en zelfs wat kweepeer. Een rinsfrisse smaak, zacht en mild, appeltjes, zuren, maar ook een heel subtiele mousse.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Ideaal als aperitief, in de zon op het terras, bij kibbeling, schaal- en schelpdieren, maar ook bij een frisse zomersalade.

Temperatuur: 7 - 9 C.

Wanneer te serveren: Gemaakt om direct te worden gedronken.
  • € 12,95

Aantal

La Tordera 'Alné' Prosecco Spumante

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig.