Torre dell Gall Cava Brut

Herkomst: Spanje – Penedès

Druif: Macabeo, Parellada en Xarel-lo

Omschrijving: Een zwoele geur van brioche brood, rozen, bloesem, amandelen, honing, peer en perzik, licht exotisch van karakter en heel open. Aangenaam lichtvoetig in de smaak, heerlijk droog, een zeer fijne mousse en een opwekkend bittertje maar vooral heel zacht en toegankelijk.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Goede metgezel voor een brunch, bij lichte voorgerechten op basis van vis, als aperitief en natuurlijk perfect bij feestelijke gelegenheden. Goed alternatief voor Champagne!

Temperatuur: 6 - 8 C

Wanneer te serveren: Bedoeld om direct te drinken, maar kan zonder problemen nog enkele jaren worden bewaard..

  • € 11,95

Aantal

Torre dell Gall Cava Brut

Wijnhuis Torre del Gall heeft een zeer moderne faciliteit voor de productie van Cava en is een geweldige plaats voor innovatie. De architectuur is ontworpen door Oscar Tusquets, de zeer bekende Catalaanse architect. De faciliteit is uitgerust met een speciale wijnkelder die gekoeld wordt door water uit het meer dat op het dak ligt. Extra koelinstallaties zijn hierdoor minder nodig. Het wijnhuis is gelegen in het hart van de Penedes. De Freixenet Group heeft deze faciliteit in 2003 overgenomen van Moët & Chandon. De Brut Reserva heeft een flesrijping van 18 tot 24 maanden en heeft gelegen in de mooie kelders van Torre del Gall in Spanje.