Abrikozen gedroogd ongezwaveld

Herkomst: Abrikozenplant (Prunus armeniaca) – Turkije

Verkrijgbaar in: Gedroogd

Te gebruiken voor o.a.: Gezond snoepen, in yoghurt of bij een kaasplankje.

Goed voor: 

Abrikozen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. De abrikoos is een steenvrucht, die van origine uit China komen. Tegenwoordig groeien en bloeien ze voornamelijk in mediterrane landen. Abrikozen zijn caloriearme, maar vezelrijke vruchten. Hierdoor kun je er vrij veel van consumeren voordat het ongezond dreigt te worden. Je kunt verse abrikozen direct eten, maar je kunt ook kiezen voor de gedroogde variant. 

De abrikoos is verwant aan de perzik en is een heerlijk zoete vrucht. In gedroogde vorm is het een lekker zoet tussendoortje. Maar gedroogde abrikozen kun je op veel meer manieren gebruiken. Zo wordt het vaak gebruikt in hartige gerechten en bij vlees. De zoete smaak van gedroogde abrikozen past uitstekend bij hartige smaken en je kunt gedroogde abrikozen dan ook aan veel gerechten toevoegen.

Gedroogde abrikozen zijn uiteraard ook erg gezond. De vrucht bevat in gedroogde vorm verschillende belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B, ijzer, magnesium, natrium en kalium. Het mineraal kalium heeft als gunstige werking dat het de bloeddruk kan verlagen. Voor mensen met hoge bloeddruk is het dan ook verstandig gedroogde abrikozen te eten. Ten slotte zijn gedroogde abrikozen, net als andere gedroogde vruchten, door hun hoge gehalte aan vezels erg goed voor de stoelgang. Gedroogde abrikozen zijn dan ook aan te raden voor mensen met spijsverteringsproblemen.
Superfood: Naast dat een abrikoos lekker is, is het ook nog eens gezond! Het bevat veel vitaminen en mineralen en is goed voor je darmen en bloeddruk. Daarnaast helpt het ook nog eens tegen staar en anemie. Daarom wordt deze fruitsoort ook wel eens gerekend tot superfood.
  • € 4,95
  • per 250 gr.

Aantal (gram)

Abrikozen gedroogd ongezwaveld