Carmen Carmenère ‘Gran Reserva’

Herkomst: Chili - Central Valley 

Druif: Carmenère 95%/Cabernet Sauvignon 5%

Omschrijving: Mooi getypeerde geur voor deze druif, met een mix van kruidigheid, chocola, tabak en donker fruit, aangenaam vanille, zoete pruimen en kersen. Krachtige expressie van het warme terroir van Apalta, vol, intens en rijk met een fluwelen afdronk, peperig en romig tegelijk.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Gegrilde lamsrollade, stoofschotels van rundvlees, chorizo-worstjes & belegen kazen.

Temperatuur: 16 - 18 C.

Wanneer te serveren: Kan direct worden gedronken, maar zeker wel twee tot vier jaar verbeteren..

  • € 14,95

Aantal

Carmen Carmenère ‘Gran Reserva’

Wijnhuis Carmen is de oudste van de nu nog in de Chileense wijnbouw actieve bodega’s. Tot 1988 leidde het in 1850 gestichte bedrijf een vrij onopvallend bestaan. Toen werd het echter overgenomen door de Claro familie, als mede–eigenaar ook betrokken bij bedrijven als Santa Rita en Los Vascos. Er kon flink worden geïnvesteerd, en men maakte van de gelegenheid gebruik om een van de modernste wijnbedrijven van Chili neer te zetten. Door de bouw van de nieuwe kelders aan de voet van het Andesgebergte konden ze zo worden geconstrueerd dat alle bewegingen met de wijn slechts onder invloed van de zwaartekracht plaatsvinden. Het gebruik van pompen, die de wijn op de een of andere manier toch ’beschadigen’, minder van kwaliteit maken, kan op deze manier volledig worden vermeden. Maar de basis van het succes van Carmen ligt niet eens in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. Ook het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González, speelt uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van de kwaliteitswijnen. Met de komst, begin jaren ’90, van de jonge wijnmaker Alvaro Espinoza werd het accent gelegd op de kwaliteit van de druiven. Hij leerde bij Château Margaux en Moët & Chandon om uiterste zorg te besteden aan de wijngaard, waarbij hij gebruik maakt van de mogelijkheden die Chili biedt om biologische wijnbouw te bedrijven. Carmen wordt daartoe mede in staat gesteld, omdat het alle druiven haalt van wijngaarden die in eigen bezit zijn. Bij Carmen heeft men de opbrengst per perceel aan banden gelegd, en dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander.