Sinds 2000 is er continu geïnvesteerd in het kasteel en de wijngaarden om het enorme potentieel van zijn terroir te onthullen. De wijngaarden zijn ideaal gelegen op het plateau van Saint Emilion, in de buurt van de prestigeuze cru’s (Larmande, Dassault, Cap de Moulin etc.). 85% Merlot, 9,5% Cabernet Franc en 5,5% Cabernet Sauvignon. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 30 jaar, de wijnstokken zijn opnieuw uitgelijnd en zelfs een deel heraangeplant. Tijdens het groeiseizoen wordt tweemaal kortsnoei (vendanges vertes) toegepast. Ligging van de wijngaarden is op het zuiden. Plantdichtheid is 6.500 wijnstokken / ha. Bodemtype: klassiek zand op groene klei. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd in de kelder. Opbrengst is ca. 45 hl/ha. Vergisting vindt plaats in cement en roestvrij staal, voorzien van een thermoregulatiesysteem. De vinificatie is traditioneel met een lange gisting. Voor de rijping wordt voor ¼ deel nieuwe en gedeeltelijk 1 of 2 jaar oude barriques van Frans eikenhout gebruikt. Dankzij de Merlot druif is Château Fougueyrat al jong op dronk, maar uiteraard kan het meerdere jaren kelderrijping tegemoet gaan.