Gruber Röschitz Zweigelt

Herkomst: Oostenrijk - Weinviertel 

Druif: Blauer Zweigelt

Omschrijving: Zacht, elegant en aards. Aroma's van lichte specerijen, gerookte thee, confituur, zwoel zwart fruit en een hint van zoethout en vanille. Vol van smaak, sappig, zacht en elegant. Zwart fruit, beetje robuust en licht gerookt.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Romige risotto met funghi porcini en gegrilde radicchio. Eendenborst met bordelaise saus & kwartel met morieljes.

Temperatuur: 14-16 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om direct te drinken, maar kan nog wel drie jaar mee..
  • € 12,95

Aantal

Gruber Röschitz Zweigelt

Op de leeftijd van 16 jaar besloot Ewald Gruber de boerderij te veranderen in een modelwijnbedrijf. Hij wilde een van de beste wijnboeren worden, gepassioneerd en met gebruik van de laatste technologieën. Ondanks zijn pensioen werkt hij nog steeds in de wijngaarden, samen met zijn zoon Christian. Zijn vrouw Hermine doet de boekhouding. De familie Gruber maakt al wijn in Röschitz sinds 1814. Tot het midden van de vorige eeuw bijna uitsluitend voor privé–consumptie. De passie van Ewald Gruber is besmettelijk gebleken. Drie van zijn zes kinderen namen het wijnhuis in 2012 over. Hun ambitie is met succes bekroond. De wijnen van Gruber hebben al vele prijzen in de wacht gesleept in Oostenrijk en in Europa. De wijnen worden ook geëxporteerd naar Japan, Noorwegen en China. EWALD GRUBER (zoon): DE FILOSOFIE VAN DE WIJNMAKER: De oenoloog heeft het vak eerst geleerd in Australië en Nieuw–Zeeland, voor hij terugkeerde naar Röschitz en de verantwoordelijkheid overnam voor de vinificatie in 2001. De kelder moet vooral schoon zijn; de druiven worden met uitzonderlijke zorg behandeld. Ewald Gruber focust op de individualiteit van elke enkele druif – speciaal met de vele verschillende wijngaarden. De wijnen worden perfect behandeld: Ewald heeft veel ervaring, en veel gevoel voor het wijnmaken. De wijn krijgt alle tijd die het nodig heeft. Dit maakt het mogelijk de beste resultaten voor elke wijngaard te behalen. MARIA GRUBER (dochter): HEB JE DEZE AL GEPROBEERD? De zakenvrouw: Na ervaring opgedaan te hebben in PR, zorgt Maria nu voor de klanten van Gruber Röschitz – privéklanten, die gelijk van het wijnhuis willen kopen, alswel nationale en internationale kopers. Ze zorgt tevens met liefde voor de ontwerpen en de marketing. Ontmoet Maria op een Wijnbeurs of bezoek haar thuis – ze is altijd bereid één of twee flessen voor je te openen... inclusief uitstekend en professioneel advies. CHRISTIAN GRUBER (jongste zoon): HET BEGINT ALLEMAAL IN DE WIJNGAARDEN..... Christian is het hele jaar rond te vinden in de wijngaarden. Biologisch boeren is belangrijk voor hem en om die reden maakt hij gebruik van de meest traditionele methoden. Zo gebruikt hij geen kunstmest maar uitsluitend compost. Christian´s motto “quality, not quantity”.