Na de handmatige pluk vind een eerste gisting plaats in stalen tanks, waarbij de most voortdurend in beweging wordt gebracht. Deze eerste gisting duurt ca. 18 tot 22 dagen. De verdere rijping van deze wijn geschiedt gedurende 14 tot 16 maanden voor 2/3 in Frans eiken barriques (20% nieuw en 80% voor de tweede maal) en voor 1/3 in traditioneel grote houten vaten. Azienda Agricola Poliziano heeft met het aantreden van de nieuwe generatie eigenaren een revolutionaire verandering doorgemaakt. De huidige eigenaar Frederico Carletti (45) is daar verantwoordelijk voor. Frederico kon zich vanaf zijn jeugd al niet vinden in de manier van zakendoen op het bedrijf. Net als veel andere wijnhuizen in de streek verkocht Poliziano de wijn aan grote bottelbedrijven die het gebruikten om zwakkere wijnen krachtiger te maken. Carletti nam zich heilig voor om dit systeem bij zijn aantreden te veranderen en om Poliziano een echt wijnproducerend bedrijf te maken dat zijn wijnen zelf produceert en bottelt. Dat hiervoor de nodige kennis vereist is hoefde niemand hem te vertellen. Hij vertrok naar Piemonte om op de universiteit het vak van oenoloog te leren. Vervolgens liep hij stages bij verschillende wijnproducenten om de nodige praktijkervaring op te doen. Daarna werd het tijd om zijn jeugddroom te verwezenlijken.