Quinta de Cabriz Tinto

Herkomst: Portugal - Dão

Druif: Alfrocheiro, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Omschrijving: Een fascinerende geur met complexe aroma’s, opvallend elegant met iets kersen en vanille. De wijn heeft levendig en elegante bessentonen en een verrassend aangename frisheid. Daarnaast mooie kruidigheid en een lekkere zachte houttoets.

Kleur:
ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Heerlijk licht gekoeld bij de open haard, als aperitief of bij lichte vleessoorten zoals kip, kalkoen of kalfvlees.

Temperatuur: 18 C. 

Wanneer te serveren: Binnen 4 – 5 jaar na oogstdatum.

Weetje: Eerder dit jaar met 90 punten al verkozen tot Best Buy door Wine Spectator, nu de best scorende Portugese wijn in de Top 100!
  • € 9,95

Aantal

Quinta de Cabriz Tinto

Ten zuiden van de Douro regio ligt langs de rivieren de Dão, Alva en Mondego het Portugese wijngebied Dão. Hoofdstad van de streek is Viseu met zijn schitterende kathedraal. Omdat Dão vooral bekend is om z’n houtgerijpte stevige wijnen met groot bewaarpotentieel zou je bijna vergeten dat hier ook fantastische witte wijnen gemaakt worden. Daarnaast onderkennen meer en meer wijnbouwers in het gebied dat de moderne consument sneller gecharmeerd is van iets lichtere rode wijnen. Een wijnstijl dus die langzaam terrein wint in de Dão. Tegenwoordig is Quinta de Cabriz met 34 hectare licht glooiend heuvelland het grote voorbeeld in de streek. Als grootste quinta van de Dão neemt het de helft van de totale wijnexport van de regio voor zijn rekening. Daarnaast trekt het wijngoed steeds meer toeristen aan naar de stille streek ten oosten van Coimbra. Behalve de quinta exploiteert Dão Sul ook een prima restaurant en een wijnwinkel voor de lekkerbekken langs de route.