Tabali Transversal

Herkomst: Chili - Limari & Maipo

Druif: Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc & Malbec

Omschrijving: Duidelijke tonen van donker fruit zoals bramen, zwarte bessen en blueberries, aangevuld met zoete specerijen als vanille, kruidnagel en zoethout. Vol, rond en geconcentreerd in de smaak. Goede spanning en rijpe tannine maken deze wijn gebalanceerd en gul.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Gegrild vlees, zoals biefstuk of entrecote. Maar eerlijk is eerlijk, opzichzelf ook onweerstaanbaar. 1 van mijn favorietjes!

Temperatuur: 16-18 C.

Wanneer te serveren: Kan direct worden gedronken maar ook nog prima 5 jaar worden bewaard..
  • € 25,95

Aantal

Tabali Transversal

Deze Transversal Reserva Especial Red Blend is een combinatie van vier druivenrassen uit vier verschillende wijngaarden. Syrah komt uit het relatief koele Valle de Limarí, een van de noordelijkste wijngebieden van Chili. Hier ligt de Talinay Vineyard, een bijzondere wijngaard dankzij de kalkstenenbodems (want die zijn er niet veel in Chili). De wijngaarden liggen twaalf kilometer van de kust en pakken dus veel verkoeling mee. Iets meer landinwaarts ligt de Espinal Vineyard, waar cabernet franc staat aangeplant. Aan de andere kant van het land vinden we malbec uit de Río Hurtado Vineyard op 1600 meter in het Andes-gebergte. Cabernet sauvignon, de druif die veel warmte nodig heeft, komt uit de DOM-wijngaard in Valle de Maipo, waar een Mediterraan klimaat heerst. Alle vier geven ze hun eigen 'touch' aan de wijn. Cabernet sauvignon brengt de ruggengraat en aroma's van bramen en zwarte bes. Syrah en malbec zorgen voor iets floraals en cabernet franc geeft de frisheid. Alle druiven worden met de hand geoogst en in kratten van maximaal 20 kilo vervoerd om beschadiging te voorkomen. Na het ontstelen worden de druiven opnieuw gesorteerd. Alleen de beste - de rijpste - druiven gaan door naar de vergistingstank. Ze maken gebruik van kleine RVS tanks om de druiven en eventueel percelen apart te vinifiëren. Na de vergisting rijpt de wijn 20 maanden in Frans eiken.