In september worden de druiven met de hand geplukt en tot januari op plastic trays te drogen gelegd. Tijdens dit indroogproces verliezen de druiven ca. 30% van hun vocht en 25% van hun gewicht. In januari worden de druiven geperst, waarna de fermentatie in stalen vaten plaats vindt onder een gecontroleerde temperatuur van 15 C. Vervolgens gaat de wijn voor 2 jaar in Sloveens eiken vaten voor verdere rijping, waarna de wijn wordt gebotteld. Het rijpingsproces wordt vervolgd op de fles gedurende minimaal 6 maanden in de kelders van het domein… Tedeschi is een van de onbetwiste toppers van de Valpolicella. Niet alleen de wijnen van de gedroogde druiven, maar ook de 'gewone' Valpolicellas mogen gelden als specialiteiten van het familiebedrijf Tedeschi. Tedeschi maakt een breed scala aan wijnen, niet alleen rood, maar ook wit op basis van druiven uit aangrenzende streken als Soave en Bianco die Custoza. Een deel van de druiven wordt aangekocht bij andere producenten. In dat geval oefent Tedeschi gedurende het groeiseizoen intensief toezicht uit op de gang van zaken in de wijngaard. De beste wijnen zijn afkomstig van eigen wijngaarden uit het hart van de streek, de Valpolicella Classico. Met enkele andere producenten zet Tedeschi zich in voor strengere regels voor Valpolicella, Amarone en Recioto. Terecht is men hier van mening dat wijnen op basis van te hoge opbrengsten, afkomstig uit de vruchtbare Po-vlakte, de DOC Valpolicella eigen onwaardig zijn. En deze wijnen passen zeker niet bij het perfectionisme van bijzondere Valpolicellaproducenten als Fratelli Tedeschi.