Barón de Ley Reserva Siete Viñas

Herkomst: Spanje - Rioja

Druif: Viura, Malvasia, Garnacha blanca, Garnacha Tinto, Mazuelo, Tempranillo, Graciano

Omschrijving: Diep paars met aroma's van zoete bessen, viooltjes en rozenblad. Op de achtergrond verleidelijke tonen van vanille, kruiden en cederhout. Met een indrukwekkende afdronk behoort dit tot de allermooiste wijnen van het Iberisch schiereiland.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Temperatuur: 16 C.

Wanneer te serveren: Te serveren bij gerild, gebraden of gestoofd rund- en lamsvlees. Ook lekker bij pittige harde kazen.

WEETJE: De druiven komen van een twintig hectare bestrijkende wijngaard in Rioja Baja, beplant met gemiddeld zestig jaar oude stokken. De opbrengst per hectare is er met 1500 kilo buitengewoon laag en de selectie bij de pluk is zeer streng.
  • € 33,95

Aantal

Barón de Ley Reserva Siete Viñas

Barón de Ley werd in 1985 opgericht door een team van ervaren wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een voor de regio geheel nieuwe aanpak. Het voormalige klooster met 90 hectare land bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen. Barón de Ley is befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals garnacha, graciano, maturana en garnacha blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een eigentijds karakter.