Il Padrino Nero d'Avola

Herkomst: Italië – Sicilië


Druif: Nero d’Avola 

Omschrijving: Nero d'Avola geeft een wijn met geuren van rood fruit en vanille, zoete kersen en pruimen, een vleugje chocola en balsamico, klein pepertje en toch zwoel. De wijn heeft een heerlijk zachte smaak. Licht kruidige tonen van kaneel, vanille, vooral fijn en soepel en een romige finale.

Kleur: ROOD

Volume: 0.75L

Lekker bij: Italiaanse kazen en gedroogde worst. Maar ook in combinatie met spaghetti bolognese, lasagna en pizza. Uiteraard ook heerlijk op zichzelf. 

Temperatuur: 16 - 18 C

Wanneer te serveren: Bedoeld om jong te drinken..


  • € 5,95

Aantal

Il Padrino Nero d'Avola

Voor de rode versie viel de keuze op de Nero d’Avola, een van de typische en meest succesvolle druiven van Sicilië. In de warmte van het Middellandse Zee klimaat zorgt hij toch voor wijnen met elegantie en frisheid. De Nero d’Avola heeft van zichzelf mooi fruit en goede zuren. Een rijping op vat rondt de zuren mooi af, zonder dat het ten koste gaat van het fruit. Hij rijpt enige maanden op eikenhouten vaten, met een mix van vaten uit de beste Franse eikenbossen: Nevers, Tronçais en Allier. Door een korte gisting op de schillen wordt hardheid zoveel mogelijk vermeden. Hij komt op de markt als een heerlijke soepele rode wijn, die direct kan worden gedronken.