Het familiebedrijf van Philippe en Régine werd in 1900 opgericht door Charles Piot. Van generatie op generatie heeft de familie in de wijnbouw gewerkt. Ze hebben inmiddels 8 hectare wijnstokken en hoogwaardige gereedschappen om een kwaliteitsvol eindproduct te produceren. De wijngaarden liggen in het zuiden van de champagnestreek rondom het dorpje Rouvres-les- Vignes, nabij Troyes. Dit deel is ‘pas’ een eeuw onderdeel van de officiële champagnestreek en hier wordt in de regel nog meer geëxperimenteerd. De 8.000 wijnstokken per hectare worden volgens de ‘Chablis’ en ‘Guyot’ methode gesnoeid. De traditionele houten druivenpers is vervangen door de pneumatische pers die zorgt voor een gelijkmatige extractie van het druivensap. Van de oogst van de druiven tot de botteling en het produceren van champagne, alles gebeurt door de familie zelf. Er wordt veel belang gehecht aan smaak en het is de kwaliteit van de producten die de reputatie al meer dan een eeuw hoog in het vaandel houdt. De wijngaard is geëvolueerd met een natuurlijke begrazing van de percelen, de terugkeer naar het bewerken van de grond met krassen. Het gebruik van Biocontrol-gecertificeerde producten heeft hen in staat gesteld een gezonde en duurzame wijnbouw te realiseren.