Pecorino, dat is toch schapenkaas? Klopt, maar het is ook een Italiaans druivenras. Je komt 'm vooral aan de oostkust van Italië tegen. Het had niet veel gescheeld of we hadden de Pecorino nooit ons glas gehad. De druif was eind jaren tachtig van de vorige eeuw bijna uitgestorven. Gelukkig heeft 'ie een comeback gemaakt en staat pecorino garant voor frisse, fruitige wijnen die perfect combineren met antipasti, calimari en schelp- en schaaldieren. De wijngaarden van Cantina Tolla strekken zich uit over een oppervlakte van meer dan 2.700 hectare, van de kustheuvels tot de hellingen van de Maiella. De pecorino-druiven groeien voornamelijk in de Chieti-provincie, dichtbij de kust. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan vervolgens een korte schilweking en zachte persing. Het sap wordt vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een fruitige wijn met aroma's van citrus en tropisch fruit. Hoge doordrinkbaarheid!