Barón de Ley Reserva Tres Viñas

Herkomst: Spanje - Rioja

Druif: Viura, Malvasia, Garnacha blanca

Omschrijving: Complexe, maar levendige wijn met geel fruit, kweepeer,vanille en honing. In de smaak
amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit zijn perfect in balans en geven deze wijn een krachtige, aromatische en licht ziltige afdronk.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Te serveren bij klassieke bereidingen van zalm, witvis in roomsaus, gevogelte of bereidingen van kalfsvlees.

Temperatuur: 8 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om nu te drinken, maar ook om te bewaren, tot 4 jaar..

Weetje: De naam ‘Tres Viñas’ betekent ‘drie wijngaarden’ en refereert aan de drie verschillende druivenrassen die voor deze wijn gebruikt worden.
Malvasia zorgt voor net wat extra romigheid en rondeur, garnacha geeft de wijn structuur en kruidigheid.

 

  • € 18,95

Aantal

Barón de Ley Reserva Tres Viñas

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten.