Schouwen-Druiveland Auxerrois

Herkomst: Nederland - Schouwen-Duiveland

Druif: Pinot Auxerrois

Omschrijving: De Auxerrois heeft in de geur indrukken van een Pinot Blanc, mooie tonen van appel, citrus en kruisbves. In de smaak is hij vol en zuiver met een verfijnd karakter, mooie tonen van witte perzik, appels, meloen en een hint van limoenschil.

Kleur: WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Heerlijk om zo te drinken, maar ook een wijn die prima tot zijn recht komt bij asperges, hors-d'oeuvres, vis, schaal- en schelpdieren.

Temperatuur: 8 - 10 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om maximaal 2 jaar te bewaren..

  • € 25,95

Aantal

Schouwen-Druiveland Auxerrois

Onze geschiedenis In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois. De Wijngaard Momenteel zijn er al 42.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein. Vrienden van de Wijnhoeve Wijnhoeve De Kleine Schorre is door zes ondernemende Zeeuwse heren opgebouwd tot een florerend Zeeuws bedrijf. Zij heeft een bijzondere structuur. Naast de vijf aandeelhouders zijn er ook 25 certificaathouders betrokken bij de Wijnhoeve. Bovendien heeft de Wijnhoeve een uitgebreid netwerk tot haar beschikking. Dit is het resultaat van de mogelijkheid om ook wijnstokken te leasen voor een bepaalde periode. Hiermee kan iedereen gedeeltelijk eigenaar zijn van de Wijnhoeve. Voor meer informatie klik hier. Wilt u ook vriend worden van de wijnhoeve, klik dan hier. Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen-D®uivenland. Met haar authentieke zwart geteerde schuur uit 1735 bezit zij een van de oudste schuren van Dreischor.