Von Winning ‘Niederberger’ Riesling

Herkomst: Duitsland - Pfalz

Druif: Riesling

Omschrijving: Heerlijke geur van bloemen, appel en citrus, vleugje rokerig, vuursteen, typisch voor de bijzondere wijngaard. Levendig en spannend met een elegante frisheid en ondanks het droge karakter helemaal niet streng, maar prachtig rijp. Kortom een lichtvoetige en droge witte wijn die toch het typische microzoetje van Riesling laat zien..

Kleur:
WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Heerlijk aperitief, bij Thaise curries, salades met geitenkaas en een vleugje honing maar misschien wel de mooiste combinatie met asperges op brabantse wijze!

Temperatuur: 8 C.

Wanneer te serveren: Gemaakt om direct te drinken maar kan nog wel 3 tot 4 jaar rijpen ..
  • € 12,95

Aantal

Von Winning ‘Niederberger’ Riesling

Villa Niederberger is een van de bijzondere estates van investeerder en wijnkenner Achim Niederberger. Wijnmaker Hans-Günter Schwarz verzorgt deze kleine wijngaard van 0,8 hectare in Neustadt tot in de perfectie. Hij kent zo’n beetje elke wijnstok persoonlijk, zo ver gaat zijn zorg. In de wijngaard wordt gewerkt met groot respect voor de natuur. Wijnmaken gebeurt hier op een zo natuurlijk mogelijke manier, op basis van met de hand geplukte druiven. Deze staan aangeplant op mooie oosthellingen, zodat ze niet in de volle middagzon staan, waardoor ze langzaam kunnen rijpen. De wijnen worden opgevoed op Frans eiken van de hoogste kwaliteit en zijn helemaal droog, dus zonder restsuiker gemaakt. Bijzondere Riesling, van een bijzondere wijngaard.