Yves Cuilleron Viognier

Herkomst: Frankrijk - Rhône

Druif: Viognier

Omschrijving: Heerlijk voorjaarsbloemen, perzik, peer, abrikoos, een vleugje tropisch fruit en een hint van vanille. Smakelijk en rond, heerlijk soepel, droog maar niet te strak, heerlijk zacht
met in de finale een hint van kruidigheid en wat smakelijke bitters.

Kleur:
WIT

Volume: 0.75L

Lekker bij: Heerlijk als aperitief, mooi bij een salade met gekookt ei en asperges, bij gerookte zalm op toast, maar combineert ook goed met wit vlees.

Temperatuur: 8 - 10 C.

Wanneer te serveren: Een wijn om in 1 tot 3 jaar na de oogst op te drinken..

  • € 23,95

Aantal

Yves Cuilleron Viognier

De met gras begroeide wijngaardenom erosie te voorkomen zijn gelegen in de stad Chavanay. Het terroir is van graniet en alluviaal. Zonder het gebruik van insecticide of pesticide, is het behandelen van de ranken afhankelijk van het weer. Er is nauwelijks toevoeging van kunstmest, als er wel kunstmest wordt gebruik is deze uitsluitend organisch. Yves Cuilleron heeft respect voor de balans van het terrein en de druivenrank. Tijdens de groei van de druiven, worden deze nauwlettend in de gaten gehouden om een zo'n hoog mogelijk rendement te behalen. Het overtollige groen wordt verwijderd, zodat er een betere rijping van de druiven ontstaat. Hoewel dit machinaal wordt gedaan, verdient handmatige arbeid de voorkeur.